Voyahuasca

Voyahuasca

Bij De Gewijde Reis werken we sinds de zomer van 2019 met een nieuw plantmedicijn: Voyahuasca. Het beste van twee werelden gecombineerd: de liaan (Caapi) en psilocybine (truffels). Deze combinatie wordt ook wel psilohuasca genoemd. De combinatie van mao-remmer en psilocybine maakt dat een reis gemiddeld 6-9 uur duurt in tegenstelling tot een psilocybine ceremonie die 4-6 uur duurt. De mao-remmer zorgt ervoor dat de duur van de reis wordt verdiept en verlengd.

Verschillen: Ayahuasca v.s. Voyahuasca

De muziek in deze ceremonies is van een andere orde dan bij de in het verleden gegeven Ayahuascaceremonies. Lars heeft weer honderden uren gezocht naar muziek die past bij deze ceremonies. En dat is deels anders dan we voorheen bij Ayahuasca ceremonies speelden, magische droomstaat muziek die je mee de diepte in neemt.

In het filmpje dat we maakten over Voyahuasca kan je ook de ervaringen van deelnemers horen die bij onze week retraite van augustus 2019 zijn geweest.

Tanja en andere ceremonieleiders leiden deze Voyahuasca ceremonies. Het eerste officiële weekend was op 17-18 oktober 2019. Inmiddels hebben we al honderden mensen met Voyahuasca begeleidt.

Heb je interesse meld je dan hier aan:

Reserveer jouw plek

 

Wat is Voyahuasca? Ervaringen van deelnemers...

In dit filmpje wordt uitgelegd wat Voyahuasca is, hoe de ervaringen van deelnemers waren en wanneer we het geven. Ben je nieuwsgierig? Kijk dan met ons mee. 

Voyahuasca ceremonies en healing weekends bij De Gewijde Reis

In onze praktijk werken wij al meer dan 15 jaar met succes met diverse medicijnplanten. Vanaf 1 oktober 2019 werken wij niet langer met Ayahuasca, maar met een prachtig alternatief dat wij Voyahuasca noemen. Deze medicijnplanten zijn in Nederland volledig legaal te gebruiken.

Voyahuasca: wat kun je verwachten? 

Voyahuasca bestaat uit de jungle liaan (Banesteriopsis Caapi), de belangrijkste ingrediënt uit Ayahuasca. Deze plant werkt als MAO remmer en open het lichaam. In het Amazonegebied wordt dit proces als het belangrijkst gezien in de werking van de medicijnplan. Caapi is volledig legaal. Als alternatief werken we ook met de Syrische Wijnruit (Peganum Harmala), dat eveneens een legale medicijnplant is.

Als tweede component van de Gewijde Reis die je bij ons kan maken zetten we de magische truffels in, nog zo'n prachtig en krachtig middel. Samen met Caapi of Wijnruit maak je in de juiste setting diepgaande Reizen, met de veilige ondersteuning van onze zeer ervaren ceremonieleiders en begeleiders. 

De effecten van Voyahuasca  kunnen zeer intens zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Gebruikers ervaren vaak een energetische reiniging en het doorwerken en oplossen van traumatische ervaringen.

Ook leert men vaak de eigen plaats in de wereld kennen. 

Set en setting

De juiste mindset (verwachting, intentie, motivatie, geestesgesteldheid) en setting (omstandigheid waarin Voyahuasca wordt gebruikt, begeleiding, ritueel, muziek e.d.) zijn grotendeels bepalend voor de uitkomst van jouw ervaring. De Gewijde Reis biedt jou een veilige setting om jouw reis naar binnen aan te gaan. Over set en setting kun je uitgebreid lezen in het gratis te downloaden boek De Gewijde Reis, die we je vragen te lezen ter voorbereiding op een weekend en/of ceremonie bij ons. 

Voor wie?

Een Voyahuascaceremonie blijkt vooral effectief voor mensen die al de nodige persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Mensen die bereid zijn om zowel hun eigen licht- als schaduwkanten onder ogen te komen. Ervaring met onder andere lichaamswerk, meditatie, mindfulness, focusing en andere technieken waarbij de aandacht langdurig op de innerlijke processen wordt gericht is bijna een voorwaarde om echt wat aan de Voyahuasca-ervaring te hebben. In de aanpak van onze praktijk en methode ligt daarbij de nadruk op het kunnen focussen op lichamelijke sensaties, gecombineerd met sjamanistische technieken. Verder is het wenselijk dat je je eigen proces ‘draagt’, en vriendelijk en respectvol naar je eigen gevoelsbeleving en die van anderen bent. 

Een open geest, het vermogen om langdurig met je aandacht bij je innerlijke wereld te zijn, een liefdevolle houding naar jezelf en anderen en de behoefte aan een diepgaande ervaring met de potentie tot transformatie zijn een paar kenmerken van de mensen die onze sessies bijwonen.

Begeleiding tijdens jouw Gewijde Reis

We werken met een team van ervaren begeleiders die hun sporen in diverse settings hebben verdiend en liefdevolle ondersteuning kunnen bieden.

Nazorg

Onze zorg voor jou houdt niet op na een weekend of retraite. We blijven beschikbaar voor je als je met vragen zit inzake dat wat er los is gekomen na een weekend of retraite bij ons. En als je nog dieper wilt verkennen of met stukken in aanraking komt waar je geen raad mee weet, kan je bij ons individuele coachingssessies doen. Hiervoor hebben we een coaches uit ons team beschikbaar die je in persoonlijke coachingsessies kunnen begeleiden, Lars Faber en Joannie van Rijswijk. 

de-gewijde-reis-E-BOOK-recht
 

Bereid je voor op de ceremonie met het gratis e-book De Gewijde Reis

Het boek De Gewijde Reis gaat over het terugvinden van je eigen essentie, maar ook over hoe je op een geïnspireerde en vruchtbare manier omgaat met entheogene middelen. Je kunt het boek De Gewijde Reis gratis downloaden als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. 

Download gratis jouw e-book

 

"Voor mij was het een start van iets veel groters. Ik heb dankzij deze ervaring beseft dat ik moet beginnen met leven dus voor mij was het echt life changing. Ik ben me nu veel bewuster van mijn gedachtes en gedrag."

 
- Nilofar

 

"Tijdens mijn Reis kwam op een gegeven moment het gevoel van angst naar boven. Angsten waar ik al langere tijd mee rondloop en reeds bij mij bekend is. Ik heb mijn angst kunnen accepteren (met dank aan de begeleiding) en een plaats kunnen geven door mijn aandacht bij deze angst te brengen en omarmen.""

 
- Kaj

 

"Ik heb afscheid kunnen nemen van mijn overleden vader en moeder, het schild dat ik in 44 jaar heb opgebouwd en dat me inmiddels veel pijn begon te doen in het dagelijkse leven heb ik kunnen openmaken. Hierdoor is veel hartzeer, pijn om het verlies van geliefden, veel minder geworden. Ik ben na mijn Ayahuasca reis niet ineens een ander mens geworden maar ik ervaar nu wel veel meer ruimte in mijzelf. De loden last in mijn buik is verdwenen. Ik weet dat ik waardevol ben, dat IK belangrijk ben en goed voor mezelf moet zorgen. Ik heb echt heel veel pijn, verdriet, woede, frustratie verloren tijdens mijn reis. "

 
- Marcel

Contra-indicaties voor het gebruik van Voyahuasca

Het gebruik van Voyahuasca laat zich niet combineren met divers medicijngebruik. Medicijnen als antidepressiva, bètablokkers en bloeddrukverlagers leveren een contra-indicatie, omdat Voyahuasca een MAO-remmer bevat, dat niet samengaat met genoemde medicijnen. Bij twijfel vragen wij je altijd contact te nemen met de behandelende arts.  

Psychiatrische indicaties als borderline, schizofrenie en (aanleg voor) psychose zijn ook contra-indicaties. Wie onder behandeling (niet op eigen initiatief) van een psycholoog of psychiater is, dient eerst met de behandelaar te overleggen en een schriftelijk advies te overleggen, mocht men aan eenVoyahuasca ceremonie deel willen nemen.

Medische indicaties als hartklachten, hoge bloeddruk en nieraandoeningen vormen een contra-indicatie voor het gebruik vanVoyahuasca.

Zwangerschap en het geven van borstvoeding is eveneens een contra-indicatie voor het gebruik van Voyahuasca.

Doe de test 'gevoeligheid voor entheogene middelen

Doe de test

 

De nieuwsbrief ontvangen?

De helende kracht van De Gewijde Reis

We werken niet meer met Ayahuasca, maar met Voyahuasca en de setting is gelijk gebleven. In deze korte documentaire kun je zien hoe we werken.

Einde tijdperk Ayahuasca bij De Gewijde Reis (1 okt. 2019) 

De Gewijde Reis heeft besloten per direct niet meer te werken met de medicijnplant Ayahuasca in Nederland. Ondanks de in de afgelopen 15 jaar ontvangen feedback van onze deelnemers waarin ze de helende werking en life changing en positieve effecten beschrijven, voelen we dat het tijd en noodzakelijk is om te gaan stoppen met dit prachtige plantmedicijn. De recente negatieve publiciteit rondom ayahuasca (en geval(len) met dodelijke afloop), de wetgeving en handhaving die strenger gehanteerd zal gaan worden (uitspraak Hoge Raad in Santo Daime speelt hier een belangrijke rol in), maken dat we de beslissing hiervoor hebben genomen. Belangrijkste is nog dat we niemand in gevaar willen brengen door strengere handhavingsmaatregelen van overheid en politie. Niet onze deelnemers, niet ons team en ceremonieleiders en uiteraard niet onze prachtige organisatie en onszelf en ons gezin. 

We blijven uiteraard doorgaan met ons prachtige werk om mensen te (her)verbinden met hun essentie, met hun hart en ziel, alleen nu dus zonder Ayahuasca in Nederland. Wèl met onze andere werkmethoden zoals adem-en stemwerk, dans, Soulretrieval, Core Wound en natuurlijk Voyahuasca (wat volledig legaal is). Onze jaartraining in Nederland die weer start in januari 2020 en de Innerlijk Kind retraites en Soul Coach trainingen in Portugal blijven doorgaan.

Concreet betekent het dat we alle nog geplande Ayahuasca retraites/weekenden in Nederland per direct omzetten in Voyahuasca weekenden geleidt door Lars en/of Tanja Faber of een van onze ceremonieleiders. 

We willen iedereen bedanken die met hart en ziel heeft gewerkt, ondersteund, ervaren en begeleidt bij onze Ayahuasca ceremonies en retraites. En dan een speciaal dank aan ons geweldige toegewijde en liefdevolle team en ceremonieleiders bij De Gewijde Reis! Dank aan alle reizigers die Ayahuasca retraites bij ons hebben ervaren. Door jullie en jullie feedback hebben we ons werk en setting iedere keer weer kunnen verbeteren en bewustwording in de wereld kunnen laten groeien. 

We hopen jullie gewoon te mogen blijven ontmoeten in onze retraites met en zonder Voyahuasca. In oktober maken we in Portugal een film over ons werk zonder de medicijnplanten. Werk dat net zo een diep en helend effect heeft als het werken met medicijnplanten. Zodra deze klaar is laten we het je uiteraard weten via onze nieuwsbrief en op deze website. 

Vanuit ons hart een liefdevolle groet,

Lars & Tanja Faber