Jouw gevoel van veiligheid voor, tijdens en na de reis

Een veilige setting tijdens reizen met medicijnplanten staat voorop bij ons. Tijdens de diepgaande ervaringen en processen van de reis die je maakt, wil je je veilig voelen om in de overgave van de ervaring te kunnen gaan. Wij hebben een aantal 'regels' die wij handhaven om voor jouw gevoel van veiligheid te zorgen. Deze kun je op deze pagina lezen.

(scroll naar beneden om verder te lezen over onze veilige setting)

Op reis met De Gewijde Reis

Veilige Setting

 • De Gewijde Reis is geen vervanging voor een medische behandeling of therapie. Het is een spirituele Reis, een zoektocht naar wie je ten diepste bent, zoals beschreven in het gelijknamige boek. De Reis kan je ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling.
 • Onze setting en methode zijn niet los van elkaar te zien. Je drinkt Ayahuasca als onderdeel van een heel proces, dat een aantal weken of maanden voor jouw ceremonie al begint en waar je je middels het boek De Gewijde Reis (en een aantal dagen van te voren met vasten) op gaat voorbereiden.
 • Aan de basis van een ceremonie bij ons ligt een schriftelijke ondertekende intake met inachtneming van voorbereiding en contra indicaties, waar vanuit beoordeeld wordt of deelname verstandig is. Bij twijfel vanuit ons is er overleg met ons, en eventueel tussen ons en een behandelend arts of psychiater. Het oordeel van een medicus is altijd bindend.
 • Voorafgaand aan een ceremonie is er contact met de betreffende ceremonieleider mogelijk als er specifieke vragen of zorgen bestaan die niet in het boek De Gewijde Reis worden behandeld.
 • Voordat je Ayahuasca bij ons gaat drinken zijn er altijd een of meerdere dagen met voorbereidend proceswerk (sharing, dans, stem, lichaams- en/of ademwerk, ritueel) dat ten doel heeft om diepgaand contact met je emotionele wereld en je medereizigers te faciliteren. Aan de basis van onze setting ligt het geloof dat heelwording pas echt diepgaand tot stand komt als je je veilig met jezelf en anderen verbonden voelt. Dat is wat we met de methode en werkwijze van De Gewijde Reis bewerkstelligen.
 • Tijdens de voorbereidende dag kun je uitgebreid kennismaken met zowel je mededeelnemers als de begeleiders en ceremonieleider. Je kunt dan ervaren en voelen of je in goede handen bent en je ontdekt of er genoeg vertrouwen is om in je kwetsbare processen aan onze begeleiding en het proces over te geven. Omgekeerd zullen begeleiders en ceremonieleider jou ook willen leren kennen en willen ervaren of we jou kunnen en willen begeleiden. Vertrouwen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en coproductie tussen deelnemer en begeleiders/ceremonieleider en deelnemers onderling, een proces dat we middels onze zorgvuldig ontwikkelde methodieken faciliteren.
 • Je wordt begeleid door een team van warme, liefdevolle, bevlogen en betrokken zorgvuldig opgeleide begeleiders die in onze jaartraining opgeleid en getraind worden en gecoached worden door onze ceremonieleiders.
 • > Lees verder hieronder na de testimonials op deze pagina

27935077_563292227354833_953304641_n

27935172_563292214021501_124322020_n

27935376_563292220688167_424680141_n

thumb_De Gewijde Reis_Gasselte-3540_1024

 

"Helemaal af van de tabak. Had een transformatie niet verwacht dus ik ben blij met het resultaat."

 
- Patrick (Iboga ceremonie)

 

"What a beautiful setting it is! I really loved the ceremonial space, the nature around it, the peaceful place. Wonderful auahuasca voyage."

 
- Simone (Ayahuasca healing weekend)

 

"De gedachten, verhalen, die altijd maar doorgaan en nooit lijken te stoppen. Ze waren weg en het was zo rustig."

 
- Erik (Iboga)

 

"Bewonderenswaardig hoe Lars en Tanja in de grote kring al heel snel een gevoel van verbinding, van het deel uitmaken van dezelfde stam, weten te creëren."

 
- Irene (Vijfdaagse Ayahuasca Retraite)

"Eeuwige dankbaarheid voor de begeleiding. Zo veel veiligheid en liefde en geduld en ondersteuning en begrip."

- Stefanie (Zesdaagse Ayahuasca Ceremonie)

 

"Ik was mezelf al geruime tijd kwijt en had veel blokkades, maar dankzij het weekend heb mezelf weergevonden."

 
- Petra (Ayahuasca healing weekend)

 

"Ook was er ruimte voor het voelen van spijt, huilen, helen en loslaten. De uitdaging is om in contact te blijven met mijn innerlijke kracht."

 
- Geke (zweethut)

 

 • We werken met onze eigen ontwikkelde en in de loop van 15 jaar ervaring beproefde Ayahuasca van hoge kwaliteit, in dosering en samenstelling afgestemd op onze vorm van spiritueel therapeutisch werk.
 • Onze begeleiders en ceremonieleider blijven zelf nuchter bij de ceremonies (drinken dus geen Ayahuasca en gebruiken geen (roes)middelen als marihuana of rape en roken niet).

 • Eigen zorgvuldig ingerichte locaties met een goed geluidssysteem, workshop-/ceremonieruimte met douche en toiletten, gasten/teamverblijf en buitenplek.

 • Iedere deelnemer heeft zijn eigen matras en veilige plek in de ruimte.

 • Er is intense zorg voor emotionele en fysieke processen, veel ervaring bij het ondersteunen van trauma- en rouwverwerking en emotionele releases.

 • Vuistregel in het werken met groepen is een begeleider per drie deelnemers.

 • Aan het eind van een ceremonie is er ruimte voor sharing, waarbij deelnemers hun ervaring kunnen delen met mede reizigers, begeleiders en ceremonieleider. Uitgangspunt is N.I.V.E.A; niet invullen voor een ander. De ceremonieleider bewaakt ook hier de integriteit zodat eenieder vrijuit kan spreken zonder geadviseerd te worden door anderen, met uitzondering van de ceremonieleider/ en of een ervaringsdeskundige begeleider die informatie kan geven m.b.t. het integreren van de ervaring.

 • Er is nazorg mogelijk bij intense processen door kundige begeleiders/coaches. Ceremonieleiders zijn ook in de dagen of weken erna telefonisch bereikbaar als een deelnemer vastloopt in het integratieproces.

 • Een eigen integriteitscode waarin beschreven is hoe wij begeleiden, wat wij wel en ook niet doen en waar je ons aan kunt houden.

 • Iedere deelnemer ontvangt daags na een ceremonie een feedbackformulier, dat door de ceremonieleider en begeleiders, alsook de leiding van De Gewijde Reis, gelezen wordt. Op basis van deze feedback verfijnen wij voortdurend onze dienstverlening en begeleiding. 
 • Er is een eigen ombudsvrouw die bemiddelt in geval van grensoverschrijding.

 

 

 

 

 methode5

methode1

thumb_De Gewijde Reis_Gasselte-3418_1024

Team 30 dec 2017 banner fb