Nature Healing

Nature Healing gaat over een reis naar binnen, gebruik makend van de ongelooflijke natuurlijke krachten. In ons zelf en vanuit de natuur. De meeste van ons zijn zo ver verwijderd van de natuur om ons heen, laat staan van verbinding maken met onze eigen natuur. Wat heeft ons lichaam nodig? Hoe leef je vanuit je hart? Wat is dat? Wat is je zielenpad? Allemaal vragen die we onszelf amper of nooit stellen en die aan bod komen tijdens een Nature Healing ceremonie of Healing retreat. 

Meer informatie

De verbinding met jezelf herstellen en helen

We groeien op met zoveel mogelijk kennis vergaren. Leven vanuit ons hoofd. Presteren, steeds weer beter worden. Steeds meer moeten verdienen. Voor anderen werken. Maar zeg eens eerlijk, maakt je dat werkelijk gelukkig? Ja, op korte termijn wellicht wel. Op jonge leeftijd wellicht ook nog. Het lijkt op vervulling van buitenaf, zodat we de leegte van binnen en/of onze diepste gevoelens niet hoeven voelen. En op een gegeven moment kan het gaan knellen.... past het niet meer wat je doet, hoe je doet, met wie je bent....Of krijgje lichamelijke klachten en word je ziek.

En ga je op zoek.... naar jezelf. Naar binnen. Ontdek je de wijsheid van je eigen binnenwereld en je eigen lichaam. Een lichaam waar we niet naar hebben leren luisteren, omdat we zo bezig waren/zijn met onze buitenwereld. En dankbaar dat het is, als je er wel naar begint te luisteren. Je de kleine subtiele signalen gaat oppikken. Weer opnieuw verbinding maakt met jouw goddelijke wezen, jou lichaam, hart en ziel. 

En dat verbinding maken kan op verschillende manieren zoals je al hebt kunnen lezen op onze home pagina. We kunnen onszelf helen, ons lichaam kan zichzelf helen als je er echt naar leert luisteren en het tijd geeft om te herstellen. Het zelfhelend vermogen van het lichaam. Maar dan niet gelijk doordenderen na even rustig aan te doen.

Onze ademhaling is een enorm krachtige natuurlijke heler

Adem is een van de belangrijkste natuurlijke helers. Onze eigen adem. Daar zit een enorme kracht in.  Zeker als je je adem intens gebruikt bij bijvoorbeeld ademwerk. Een enorm krachtige natuurlijke heler. Ervaar het maar eens.

Naast de adem zijn er de schatten uit de natuur zelf. De wereld buiten ons fysieke lichaam, de natuur bestaat uit tienduizenden, honderduizenden planten, bomen, organismen en dieren. Waaronder helende planten die ons diep naar onze kern brengen. De inheemse volkeren leerden van generatie op generatie de geheimen van de natuur. Welke planten kunnen helen, welke kunnen je ondersteunen? Welke planten kunnen je inzichten geven en contact laten maken met je hogere zelf of spirit, hoe je het ook wilt noemen? Deze inheemse volkeren zijn diep verbonden met de natuur, het regenwoud, oerwoud en hun eigen (innerlijke) natuur. Dankbaar dat wij een stukje van hun kennis hebben doorgekregen, van hen mogen leren en dit kunnen gebruiken om verbinding te maken met ons eigen diepste wezen, het goddelijke in onszelf te ontmoeten. Te mogen helen, groeien en transformeren. Nature Healing. 

Voyahuasca

Bij De Gewijde Reis werken we sinds de zomer van 2019 met een een krachtig nature healing product: de plant spirit Voyahuasca. Het beste van twee werelden gecombineerd: de liaan Caapi en Niños Sanctos, truffel. De combinatie van deze twee planten creëert een innerlijke reis. 

Ziels- en hartsmuziek ondersteunen je in dit innerlijke proces waardoor je in de diepte contact kan maken met je trauma's en je onverwerkte pijn. Je mag loslaten wat niet meer nodig is, wat bevrijding van binnenuit geeft. Waardoor je de magie weer mag ervaren in jou. Van jouw innerlijke kind dat weer een plek in jouw leven terug wil. 

Voyahuasca

 

Ceremonies en healingweekends

In onze praktijk hebben wij in de afgelopen 17 jaar veel ervaring opgedaan met het werken met Nature Healing plant spirits. 

Voyahuasca: wat kun je verwachten? 

Voyahuasca bestaat uit de jungle liaan (Banesteriopsis Caapi). Deze plant werkt als MAO remmer en opent het lichaam. In het Amazonegebied wordt dit proces als het belangrijkst gezien in de werking van deze Nature Healing producten. 

Als tweede component van de Gewijde Reis die je bij ons kan maken zetten we de magische truffels in, nog zo'n prachtig en krachtig natuur helingsproduct. Samen met Caapi of Wijnruit maak je in de juiste setting diepgaande Reizen, met de veilige ondersteuning van onze zeer ervaren ceremonieleiders en begeleiders. 

De effecten van Voyahuasca  kunnen zeer intens zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Gebruikers ervaren vaak een energetische reiniging en het doorwerken en oplossen van traumatische ervaringen.

Set en setting

De juiste mindset (verwachting, intentie, motivatie, geestesgesteldheid) en setting (omstandigheid waarin Voyahuasca wordt gebruikt, begeleiding, ritueel, muziek e.d.) zijn grotendeels bepalend voor de uitkomst van jouw ervaring. De Gewijde Reis biedt jou een veilige setting om jouw reis naar binnen aan te gaan. Over set en setting kun je uitgebreid lezen in het gratis te downloaden boek De Gewijde Reis, dat we je vragen te lezen ter voorbereiding op een weekend en/of ceremonie bij ons. 

Voor wie?

Een Voyahuascaceremonie blijkt vooral effectief voor mensen die al de nodige persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Mensen die bereid zijn om zowel hun eigen licht- als schaduwkanten onder ogen te komen. Ervaring met onder andere lichaamswerk, meditatie, mindfulness, focusing en andere technieken waarbij de aandacht langdurig op de innerlijke processen wordt gericht is bijna een voorwaarde om echt wat aan de Voyahuasca-ervaring te hebben. In de aanpak van onze praktijk en methode ligt daarbij de nadruk op het kunnen focussen op lichamelijke sensaties, gecombineerd met sjamanistische technieken. Verder is het wenselijk dat je je eigen proces ‘draagt’, en vriendelijk en respectvol naar je eigen gevoelsbeleving en die van anderen bent. 

Een open geest, het vermogen om langdurig met je aandacht bij je innerlijke wereld te zijn, een liefdevolle houding naar jezelf en anderen en de behoefte aan een diepgaande ervaring met de potentie tot transformatie zijn een paar kenmerken van de mensen die onze sessies bijwonen.

Begeleiding tijdens jouw Gewijde Reis

We werken met een team van ervaren begeleiders die hun sporen in diverse settings hebben verdiend en liefdevolle ondersteuning kunnen bieden.

Nazorg

Onze zorg voor jou houdt niet op na een weekend of retraite. We blijven beschikbaar voor je als je met vragen zit inzake dat wat er los is gekomen na een weekend of retraite bij ons. En als je nog dieper wilt verkennen of met stukken in aanraking komt waar je geen raad mee weet, kan je bij ons individuele coachingssessies doen. Hiervoor hebben we coaches uit ons team beschikbaar die je in persoonlijke coachingsessies kunnen begeleiden, Mona van Gemert en Mascha Hoff.  

de-gewijde-reis-E-BOOK-recht
 

Bereid je voor op de ceremonie met het gratis e-book De Gewijde Reis

Het boek De Gewijde Reis gaat over het terugvinden van je eigen essentie, maar ook over hoe je op een geïnspireerde en vruchtbare manier omgaat met entheogenen (de god in ons zelf). Je kunt het boek De Gewijde Reis gratis downloaden als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. 

Download gratis jouw e-book

Ervaringen van anderen

 

"Voor mij was het een start van iets veel groters. Ik heb dankzij deze ervaring beseft dat ik moet beginnen met leven dus voor mij was het echt life changing. Ik ben me nu veel bewuster van mijn gedachtes en gedrag."

 
- Nilofar

 

"Ik heb afscheid kunnen nemen van mijn overleden vader en moeder, het schild dat ik in 44 jaar heb opgebouwd en dat me inmiddels veel pijn begon te doen in het dagelijkse leven heb ik kunnen openmaken. Hierdoor is veel hartzeer, pijn om het verlies van geliefden, veel minder geworden. Ik ben na mijn Ayahuasca reis niet ineens een ander mens geworden maar ik ervaar nu wel veel meer ruimte in mijzelf. De loden last in mijn buik is verdwenen. Ik weet dat ik waardevol ben, dat IK belangrijk ben en goed voor mezelf moet zorgen. Ik heb echt heel veel pijn, verdriet, woede, frustratie verloren tijdens mijn reis. "

 
- Marcel

 

"Tijdens mijn Reis kwam op een gegeven moment het gevoel van angst naar boven. Angsten waar ik al langere tijd mee rondloop en reeds bij mij bekend is. Ik heb mijn angst kunnen accepteren (met dank aan de begeleiding) en een plaats kunnen geven door mijn aandacht bij deze angst te brengen en omarmen.""

 
- Kaj

Contra-indicaties voor het gebruik van Voyahuasca

Het gebruik van Voyahuasca laat zich niet combineren met divers medicijngebruik. Medicijnen als antidepressiva, bètablokkers en bloeddrukverlagers leveren een contra-indicatie, omdat Voyahuasca een MAO-remmer bevat, dat niet samengaat met genoemde medicijnen. Bij twijfel vragen wij je altijd contact te nemen met de behandelende arts.  

Psychiatrische indicaties als borderline, schizofrenie en (aanleg voor) psychose zijn ook contra-indicaties. Wie onder behandeling (niet op eigen initiatief) van een psycholoog of psychiater is, dient eerst met de behandelaar te overleggen en een schriftelijk advies te overleggen, mocht men aan een ceremonie deel willen nemen.

Medische indicaties als hartklachten, hoge bloeddruk en nieraandoeningen vormen een contra-indicatie voor het gebruik van een mao-remmer in onze nature healing producten.

Zwangerschap en het geven van borstvoeding is eveneens een contra-indicatie voor het gebruik van een mao-remmer.

Doe de test 'gevoeligheid voor entheogene middelen

Doe de test

De nieuwsbrief ontvangen?

nieuwsbrief-aanmelden-knop